Nieuws

Nieuwe Single – Fiesta Chocolade

Evert Wolters had heel wat wensen voor zijn nieuwe single en door deze te combineren is de single ‘Fiesta Chocolade’ ontstaan. Een belangrijke wens was natuurlijk om de, inmiddels niet meer weg te denken, saxofoon centraal te laten staan. De saxofoon komt elk liedje terug, maar er ontstaat ook elk liedje een nieuwe ontwikkeling.

De zanger uit Emmen wilde graag een zwoele plaat. Het liefste een zomerse single, maar wel één die ondanks de zomerse klanken het hele jaar gebruikt kan worden. De single moest dansbaar zijn en de saxofoon moest luid en duidelijk aanwezig zijn. Door dit allemaal samen te voegen, was de melodie al redelijk snel gevonden.

Klik op de banner en bekijk de clip!!

De tekst volgde later met een verborgen thema. “Elk liedje van mij heeft een eigen thema, wat hier weer naar voren komt in de clip”, aldus Evert Wolters. In ‘Fiesta Chocolade’ is het geworden: Waar je ook vandaan komt, het maakt niet uit.

Naast een thema is de saxofoon ook een terugkerend element bij de muziek van de Drenth. Toch is er bij iedere nieuwe single ook weer een nieuwe ontwikkeling. Een eerdere stap is geweest dat hij meeschrijft aan zijn eigen singles en nu heeft hij bij ‘Fiesta Chocolade’ voor het eerst de eerste én tweede stem ingezongen. Voor Evert is het dus niet alleen maar liedjes uitbrengen, het is ook een leerproces.

Total Loss Gaan

Na de succesvolle singles ‘Sexy Sax’ en ‘Hoe ver kan ik gaan’, is mijn nieuwe single uit!
‘Total Loss Gaan’ is wederom een echt Evert Wolters nummer geworden, ik hoop dat Total Loss Gaan het net zo goed gaat doen als de vorige singles.

Klik op de banner en bekijk de clip!!

Evert Wolters schrijft mee aan nieuw nummer – Hoe ver kan ik gaan

Even een kant en klaar liedje inzingen, zit er voor Evert Wolters niet meer in. Aan zijn nieuwe single ‘Hoe ver kan ik gaan’ heeft hij meegeschreven en daarna moest hij er in de studio zelf een liedje van maken.

Klik op de banner voor de clip!!

Evert Wolters wordt nu enige tijd begeleid door Willie Oosterhuis en The Music Farm. Zij vinden dat muziek echt persoonlijk is. Daarom heeft de zanger in eerste instantie al meegeschreven aan zijn nieuwe single ‘Hoe ver kan ik gaan’. “Iets wat ik voorheen nooit van mezelf gedacht had”, aldus Wolters. Toen hij vervolgens naar de M-Works studio kwam met het idee de demo te beluisteren van zijn nieuwe single, kreeg hij echter enkel een melodielijn, orkestband en de tekst. “Ga je gang, maak er maar een liedje van”, zei Oosterhuis.

Uiteindelijk is ‘Hoe ver kan ik gaan’, net als de vorige single ‘Sexy sax’, een echt Evert Wolters liedje geworden. ‘Dit ben ik en dit wil ik zingen’, aldus de 26-jarige artiest. De twee singles zijn in alle opzichten een vervolg op elkaar: de muzieklijn, clip, maar zeker ook de tekst. ‘’Hoe ver kan ik gaan’ gaat over verlangen naar iemand, maar het niet durven naar haar toe te stappen. Tot het moment dat ze zelf de eerste zet maakt…’  legt Wolters uit. In de vorige single ‘Sexy sax’ was er nog geen sprake van een eerste zet, dat was alleen nog maar dromen.

Bron: Emmen.nu

error: Content is protected !!